IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt backar och låter damerna träna att kostnadsfritt i det nya gymmet på Östgötaporten. Foto: TT/arkivbilder

IFK Norrköping backar – gratis träning också för damer

Uppdaterad
Publicerad

Efter en massiv kritik backar nu IFK Norrköping och släpper in sina fotbollsspelande damer gratis i sitt gym.

”Vi kunde ha varit mer tillmötesgående mot damerna”, skriver nu klubben i ett öppet brev.

De representerar båda IFK Norrköping, men när klubben öppnade sitt nya gym fick herrlaget träna gratis, damerna om de betalade.

Efter hård kritik och sponsoravhopp släpps damerna in.

Läs också: Gymstrid splittrar IFK Norrköping

Tjejerna fick tvärnobben

I ett öppet brev i Norrköpings Tidningar välkomnar IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt damerna att kostnadsfritt nyttja faciliteterna i det nya gymmet på Östgötaporten.

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt. Foto: TT

För någon vecka sedan var det tvärnobben.

Herrföreningen lutade sig mot att herr- och damklubbarna drivs som självständiga föreningar och bär sina egna kostnader. Damerna erbjöds att träna på gymmet mot kostnad.

Damföreningen ansåg sig inte ha råd.

Sponsorer hoppade av

Det startade en lokal debatt om damfotbollens villkor i Norrköping, något som även uppmärksammades av riksmedier. En lokal sponsor valde att sluta stötta herrföreningen för att i stället lägga pengar på damerna. Men nu vänder herrföreningen.

”Klubbens ledning agerade efter styrelsens instruktioner. Vi kunde ha varit mer tillmötesgående mot damerna och löst den frågan. Jag har i dag meddelat damstyrelsen att de är välkomna att fritt träna på gymmet. Jämställdhetsfrågan är en viktig del av IFK:s värdegrund som vi alltid försöker leva upp till”, skriver Hunt i Norrköpings Tidningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.