Foto: TT

IVO gjorde tillsyn på Vrinnevisjukhuset

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnokliniken på Vrinnevisjukhuset i Norrköping har fått kritik från Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter flera fall av allvarliga händelser i samband med förlossningar. Idag var IVO på plats för att göra en tillsyn av verksamheten.

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, besökte idag kvinnokliniken på Vrinnevisjukhuset, men man vill inte kommentera de tidigare händelserna.

– Det kan jag inte just nu utan de ärendena är för sig och har inte så mycket att göra med just den här tillsynen, säger Lennart Pettersson, enhetschef på IVO.

Vill inte presentera resultatet

Medarbetarna har fått svara på en enkät från IVO under hösten. Vad den har gett för svar vill man ännu inte diskutera med media.

– Jag kan tyvärr inte gå in på det just nu eftersom vi inte har återfört de svaren till personalen riktigt än. Utan det här ska vi göra i veckan, så jag ber att få återkomma med det svaret, säger Lennart Pettersson, enhetschef på IVO.

Foto: SVT arkiv

”Vi behöver förbättra kring patientsäkerheten”

Klinikledningen anser sig ha ett recept för att förbättra arbetet på kliniken.

– Jag ser att vi har redan påbörjat förbättringsarbetet. Vi hade en bra dialog kring de områdena; vi visste vilka områden vi behöver utveckla och vi har en samsyn kring det. Så det är hela tiden så att vi behöver förbättra kring patientsäkerheten och utveckla vår verksamhet, säger Patrik Karlsson, verksamhetschef på kvinnokliniken på Vrinnevisjukhuset.

Det är i dagsläget inte klart när resultatet av IVOs tillsyn kan presenteras.

– Så snart vi har fått våra upplysningar så kommer vi att komma med ett beslut, förmodligen någon gång i vår, säger Lennart Pettersson, enhetschef på IVO.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.