”Jag anser att det finns risk att han försvårar utredningen om han är på fri fot”, säger Kajsa Malmström, kammaråklagare, Linköpings tingsrätt. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Man begärs häktad för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 30-årsåldern som är misstänkt för mordbrand efter branden i ett hyreshus på Barnhemsgatan i Linköping, begärs nu häktad av åklagare.

Det var förra fredagen som ett helt flerfamiljshus fick evakueras i samband med en kraftig brand. 19 brandmän fick jobba med att bekämpa branden och räddningstjänsten kallade även in förstärkning från Norrköping.

En man anhölls på tisdagseftermiddagen misstänkt på sannolika skäl för mordbrand, och under fredagen kom åklagaren med en häktningsframställan.

Storbranden i Linköping

Kan försvåra utredningen

– Jag anser att han är på sannolika skäl misstänkt för mordbrand och begär honom därför häktad. Jag anser att det finns risk att han försvårar utredningen om han är på fri fot, säger Kajsa Malmström, kammaråklagare, Linköpings tingsrätt.

Vad kan du säga om bevisningen?

– Jag vill inte säga något om bevisningen, säger Kajsa Malmström, kammaråklagare, Linköpings tingsrätt.

Läs också: Hyresgästen Robert: ”Jag bor i sommarstugan”

Nekar till brott

Hur ställer sig mannen till misstankarna?

– Han förnekar brott, säger Kajsa Malmström, kammaråklagare, Linköpings tingsrätt.

Domstolen prövar ärendet i eftermiddag. Efter klockan 15:30 kommer ett besked om mannen ska häktas eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbranden i Linköping

Mer i ämnet