Foto: SVT

Manifestation mot sexism och rasism

Uppdaterad
Publicerad

På söndag håller Vänsterpartiet och Feministiskt Initiativ på Gotland en manifestation mot sexism och rasism. Det efter den senaste tidens oroligheter.

– Vi kan inte vara tysta när det händer förskräckliga saker, säger Saga Carlgren (V), vice ordförande Vänsterpartiet Gotland.

Vill återta debatten

Med manifestationen hoppas man kunna ta tillbaka debatten, som man anser har kapats av högerextrema krafter.

Misstänkt våldtäkt upprör på Gotland

– Debatten har kommit att handla mer om invandring än om det som faktiskt har hänt. Genom manifestationen vill vi vara tydliga med att vi inte accepterar något av det, säger Saga Carlgren.

SD håller torgmöte

Under lördagen kommer även Sverigedemokraterna att hålla ett torgmöte i Visby. Men det ska inte vara med anledning av den senaste tidens oroligheter.

– Vi kommer att diskutera politik. Det här har varit bestämt sedan länge och har ingenting med den senaste tidens uppståndelse att göra, säger Lennart Pettersson (SD), ordförande Sverigedemokraterna Gotland.

Både sammankomsterna kommer att hållas på Östercentrum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt våldtäkt upprör på Gotland

Mer i ämnet