Mördaren: ”Jag behöver inte ljuga längre”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att medier gått ut med att mannen som sitter dömd för mordet och våldtäkten på Cajsa Jonsson nu delvis erkänt, vill han ge sin bild av vad som hände den där januarinatten 2005.

Den redan dömde, numera 36-åriga mannen, är trött på att ljuga, säger han när han tidigare i kväll ringde Norrköpings Tidningar.

Han är förvånad över att polisen inte gått ut med hans erkännande.

– Jag erkänner mitt brott. Efter tio år i fängelse berättade jag för polisen. Jag är trött på att säga att jag är oskyldig. Det är fel att inte berätta att jag mördade henne. Men jag är absolut inte skyldig till våldtäkt, säger han till NT.

”Hade knarkat mycket”

Mannen var innan mordet på Cajsa dömd för en våldtäkt året dessförinnan. Det menar han påverkade hans beteende kvällen då han tog Cajsas liv.

– Allt handlade om att jag inte ville att de skulle gripa mig för den tidigare våldtäkten. Jag bråkade med Cajsa i bilen. Jag slog henne. Jag hade knarkat mycket. Vi tappade bort vägen och visste inte var vi var. Jag var rädd att hon skulle anmäla mig och att de skulle ta mig för den tidigare våldtäkten. De hade min sperma därifrån, berättar han.

”Behöver inte ljuga”

Han säger till NT att han inte behöver ljuga efter tio år.

– Jag har redan suttit tio år och är redan stämplad för våldtäkt i ett tidigare fall, men i Cajsa-fallet var det inte så. Absolut inte.

– Jag förstår att jag sårat Cajsas familj och vill inte såra dem mer. Nu vill jag bara berätta sanningen. Ibland är det bättre att veta sanningen än att tro på fantasier. Jag kommer inte förlåta mig själv. Jag gjorde fel, det var katastrof, jag var dum i huvudet. Jag är ledsen och kommer ta med det här hela mitt liv. Det gör mamma också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.