Foto: Jenny Widell/SVT

Ny flyglinje till Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterade Norrköpings flygplats ett ny samarbete. Det är Lufthansas partner BMI Regional som öppnar en linje till München.

Man kommer att flyga till München flygplats vardagar och söndagar och man riktar sig till både affärsresenärer och privatpersoner.

– Via vår partner Lufthansa, med sitt globala nätverk, kan vi erbjuda smidiga resor över hela världen från den prisbelönta terminal 2 på München flygplats, säger Jochen Schnadt, kommersiell chef hos BMI Regional.

Flygningarna startar den 15 april och från och med i morgon uppger man att det kommer att gå att boka biljetter.

Sverige är ett populärt turistmål för tyskar och Tyskland en av våra största handelspartners.

– Det här är inte bara ett flyg till München, det är flyg till Norrköping. Det här är en stor dag för Norrköping, säger kommunalrådet Reidar Svedahl (L).

Kommunen satsar 25 miljoner

Det handlar om femårigt avtal med BMI Regional där kommunen investerar 25 miljoner.

– Vi har den ekonomin i kommunen, just nu, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).

– Det här innebär möjligheter men självklart också risker.

Stjernkvist garanterar att investeringen inte kommer att drabba någon kommunal verksamhet.

Kommunen kommer att få tillbaka sina pengar när flyget blir lönsamt, vilket enligt Göran Färm (S), styrelseordförande i flygplatsbolaget, kommer att inträffa inom tre år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.