Foto: Karin Casslén/SVT

Polisen bekräftar bomb i Hageby

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Norrköping bekräftar att det var ett ”farligt föremål med explosiv verkan” som man tog hand om i går kväll i Hageby.

Loklapolisområdeschef Peter Wahlberg och polisinspektör Anders Selevik släppte de uppgifterna vid en presskonferens i polishuset på torsdagen.

– Jag har varit i kontakt med våran tekniker nu på förmiddagen och han har i sin tur pratat med bombgruppen så vi vet att det här är ett farligt föremål med explosiv verkan. Vad det är för typ av föremål kommenterar vi inte i nuläget av utredingsskäl säger, säger polisinspektör Anders Selevik och fortsätter:

Gängkrig i Norrköping

– Det som händer nu i utredningen är att polis är på plats i Hageby för att försöka få information från boende om de har gjort några iakttagelser. Frågan uppstår givetvis om det finns kopplingar till tidigare händelser och självklart tittar vi på detta.

Bomb på däck

Polisen inledde igår en förundersökning om försök till mord med tanke på det fynd som gjordes på däcket till en bil som stod parkerad på Plåtslagargatan i Hageby och som föranledde polisens avspärrning igår och att polisens nationella bombgrupp tillkallades.

Det är två målsägande ajourförda i det här ärendet, en man född -78 som lånat bilen av bilägaren, född -85.

När mannen som lånat fordonet kom till bilen under onsdagseftermiddagen så observerade han ett okänt föremål som låg på däcket. Han trodde det skulle kunna vara en bomb och larmade polisen vid 15-tiden.

Stor avspärrning

Polisavspärrning på 300 meter sattes upp och bombgruppen tillkallades som var på plats strax efter kl 18. Man ville då inte bekräfta eller dementera uppgifterna om att det var en granat som låg på bilen, men ärendet rubricerades till försök till mord.

Det ”farliga föremålet med explosiv verkan” togs om hand av polisens bombgrupp vid 21-tiden på onsdagskvällen och fordonet bärgades från platsen för att genomgå en teknisk undersökning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkrig i Norrköping

Mer i ämnet