Det kan misstänkas att han hakade på den pågående vågen av mardrömsliknande clowner som sätter skräck i människor på flera håll i världen. Foto: Personerna på bilen har ingenting med texten att göra/TT

Polisen tog clown i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen stoppade en 20-årig man i Linköping när han tillsammans med en kamrat gick på Ramstorpsgatan iklädd clownkläder. Han uppger att han inte ville skrämmas, men ska ha fått en rejäl tillrättavisning av polisen. Under natten mot torsdagen jagade polisen även clowner som hotat en ung kvinna.

20-åringen och hans 19-årige kompis upptäcktes av polisen klockan 01.53 natten till onsdagen, skriver Corren.

Mannen hävdade för polisen att han inte hade för avsikt att skrämmas, men han medgav att han befunnit sig i området kring Stångån.

Clownskräcken

Det kan misstänkas att han hakade på den pågående vågen av mardrömsliknande clowner som sätter skräck i människor på flera håll i världen.

Fick tillrättavisning

De två killarna är inte misstänkta för något brott. Men enligt Corren gav poliserna dem en rejäl tillrättavisning.

– På ett mycket tydligt sätt förklarade polismännen för de här killarna att man inte går omkring och skrämmer folk, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Under de senaste dygnen har polisen i Linköping fått in flera rapporter om clowner som agerat hotfullt eller fått allmänheten att känna obehag. Polisen betonar å det kraftfullaste att detta inte är ett bra beteende.

– Att maskera sig och skrämma folk är sjukt. Ett helt idiotiskt beteende, säger Fredrik Kliman till Corren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Clownskräcken

Mer i ämnet