Foto: SVT

Sju bilar fick rutorna inslagna

Uppdaterad
Publicerad

Skadegörelsen inträffade på måndagskvällen på Bataljonsgatan, bara några hundra meter från polisstationen i Linköping. Polisen larmades strax efter klockan sju av flera vittnen om att ett flertal personer slog sönder rutor på parkerade bilar.

Tre polispatruller beordrades till området, men innan de hann fram till platsen hade gärningspersonerna sprungit från platsen åt olika håll.

Inga spår ännu

Polisen har spanat i närområdet samt gjort vissa kontroller, hittills utan resultat.

– Under kvällen kommer vi fotograferar på platsen, leta spår och hålla förhör. Det är en spekulation men gärningspersonerna kan ha kommit från Östra Berga, säger Polisens presstalesman Thomas Agnevik.

En utredning om skadegörelse har påbörjats och förhör har hållits med vittnen. Vid en undersökning av bilarna kunde det konstateras att sju bilar fått glasrutor krossade men ingenting blev stulet.

– Det handlar om ren skadegörelse, säger Thomas Agnevik.

Järnrör som tillhygge

Sannolikt har gärningspersonerna tagit järnrör från en byggarbetsplats och använt som tillhyggen vid skadegörelsen.

– Järnrören låg öppet vid byggarbetsplatsen, det handlar inte om något inbrott, säger Thomas Agnevik.

Vittnen beskriver gärningspersonerna som mörkhyade och iklädda mörka träningskläder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.