Polis och räddningstjänst larmades till Klockaretorpet strax före klockan tre på natten den 22 maj. Foto: Niklas Luks

Tre anhållna för mord – offret hittades efter bilbrand

Uppdaterad
Publicerad

Två män och en kvinna har anhållits på sannolika skäl misstänkta för mord på den 49-åring som hittades död efter en bilbrand i Klockaretorpet i Norrköping den 22 juni.

De misstänkta männen är 45 och 25 år gamla och bosatta i Norrköping. Bägge är kända av polisen sedan tidigare och har stått åtalade för diverse grova brott.

Kvinnans är 17 år gammal och hennes identitet hölls tidigare sekretessbelagd av hänsyn till hennes ålder.

Mord i Klockaretorpet

– Samtliga tre misstänkta är fortsatt anhållna och nya förhör kommer att hållas med dem under torsdagen, säger förundersökningsledare Anna Hjort, kammaråklagare i Norrköping i ett uttalande.

Den misstänkta trion greps under måndagen och tisdagen. Exakt när, var och hur gripandena skedde vill inte polisen kommentera.

Mordfallets utredare Andres Selevik berättar för SVT Nyheter Öst att man idag håller förhör med de anhållna och även andra personer som kan ha viktig information.

Död i framsätet

Larmet inkom strax före klockan tre på natten 22 juni. När räddningstjänsten kom till platsen stod bilen i lågor. Under släckningsarbetet hittade brandkåren en död person i framsätet.

Polisen har genomfört en omfattande utredning, då kriminaltekniker och rättsläkare kopplades in tidigt för att undersöka kropp och fordon.

Den avlidnes kontakter tiden innan han hittades död har gjort att de nu anhållna personerna varit intressanta för polis och åklagare.

Ytterligare kartläggning och utredning ledde fram till konkret brottsmisstanke som gjorde att åklagaren bedömde att de tre misstänkta skulle anhållas som misstänkta för mord.

Obduktion stärkte mordteori

Kroppen tillhörde en 49-årig man bosatt i Norrköping, som också står registrerad som ägare till skåpbilen. Efter att kroppen obducerats började bilden klarna för polisen.

– Mordmisstankarna har styrkts efter obduktionen, sa Thomas Månsson till SVT Nyheter Öst, spaningsledare vid polisen i Norrköping.

Släcker med polisskydd

Bilbränder och stenkastning har varit ett återkommande problem i Klockaretorpet under våren och sommaren. Räddningstjänsten har vägrat att släcka bilbränder utan polisskydd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Klockaretorpet

Mer i ämnet