Mannen hittades död i en brinnande bil Foto: Niklas Luks

Dödsfallet i brinnande bilen utreds som mord

Uppdaterad
Publicerad

En avliden person har påträffats i en brinnande bil i Klockaretorpet i Norrköping. Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Vi har inlett en förundersökning om mord och det beror på att det finns konkreta misstankar som tyder på att det är ett brott, säger Thomas Månsson, spaningsledare vid polisen i Norrköping.

– Vilka omständigheterna är kan jag inte gå in på i nuläget, säger han.

Mord i Klockaretorpet

Larmet inkom strax före klockan tre på natten. När räddningstjänsten kom till platsen stod bilen i lågor. Under släckningsarbetet hittade brandkåren en död person i framsätet.

Kroppen svårt brandskadad

Kroppen är ännu inte identifierad. Den är svårt brandskadad och det är inte heller klart om det är en man eller en kvinna. Rättsmedicinalverket kommer hjälpa till med identifiering av personen.

– I värsta fall kan identifieringen ta flera veckor, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i Östergötland.

 Bilen är tagen i beslag för en kriminalteknisk undersökning, som kommer att genomföras snarast möjligt.

– Vi håller förhör med personer som har anknytning till platsen, bilen och händelsen. Det gäller att få fram uppgifter om vem det är som finns i bilen helt enkelt, det är en av de viktigaste uppgifterna just nu, säger Thomas Agnevik.

Enligt räddningstjänsten var det i övrigt lugnt på platsen. Inga andra bilar stod i närheten och räddningstjänsten kunde släcka branden utan att den spred sig.

Flera bilbränder under våren

Bilbränder och stenkastning har varit ett återkommande problem i Klockaretorpet under våren. I mitten av maj totalförstördes tre bilar på en parkering i en anlagd brand. Räddningstjänsten har vägrat att släcka bilbränder utan polisskydd.

– Det finns inga tydliga samband med det som hänt tidigare, annat än det geografiska sambandet. Det här är ett mord, tidigare har det mestadels handlat om skadegörelse. Vi utesluter inte heller att det kan ha ett samband, säger Thomas Agnevik.

Förstärkning utifrån

I arbetet har polisen tagit hjälp från Linköping och Motala. Även poliser från Sörmlands och Jönköpings län finns på plats. Dörrknackning i området har inletts och polisen vädjar nu till allmänhetens observationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Klockaretorpet

Mer i ämnet