Foto: Niklas Luks

Två begärs häktade för skott i Hageby

Uppdaterad
Publicerad

Två kriminellt belastade män – 20 och 29 år gamla – begärs i dag häktade vid Norrköpings tingsrätt för mordförsök på 19-årig man i stadsdelen Hageby.

Männen greps i fredags morse och är enligt häktningsframställan misstänkta för försök till mord på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

– Utredningen är i ett känsligt läge, så vi kan inte säga mer just nu. Vi kan inte heller utesluta att fler gripanden kan bli aktuella, säger Anders Selevik vid polisen till Norrköpings Tidningar.

Gängkrig i Norrköping

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas på måndagseftermiddagen.

19-åring sköts med tre skott

Mordförsöket männen är misstänkta för ägde rum strax innan klockan tre på natten mot måndagen den 19 oktober på Timmermansgatan.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Öst sköts 19-åringen med tre skott – ett i benet, ett i armen och ett i halsen. 19-åringen ska även ha burit skyddsväst.

Bedrägerihärva

29-åringen är en känd kriminell som dömts för många brott. Han åtalades så sent som för tio dagar sedan vid Malmö tingsrätt misstänkt för penningtvätt i en bedrägerihärva. 15 personer bosatta i flera mellansvenska städer ska enligt åtalet ha varit med och förskingrat nära 4 miljoner kronor från en bostadrättsförening i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkrig i Norrköping

Mer i ämnet