Chefsåklagaren på åklagarkammaren i Norrköping Torsten Angervåg är den som beslutar hurvida de gripna efter skottlossningen ska anhållas eller inte.

Yrkar på 14 år för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Åklagaren fann inga förmildrande omständigheter och yrkar på 14 års fängelse för mordförsök i Hageby.

Advokaten kräver att få sin klient frikänd medan åklagaren inte fann några förmildrande omständigheter.

Idag avslutades rättegången mot den 29-årig man med kopplingar till Hells Angels, som är åtalad för skottlossning och mordförsöket på en 20-åring i stadsdelen Hageby i Norrköping i oktober.

Gängkrig i Norrköping

Förra tisdagen, dagen innan rättegången skulle starta, mördades 20-åringen vid en ny skottlossning i Hageby.

Det var ett stort intresse i rättssalen.

– Det som har inträffat är sammantaget väldigt ovanligt där målsäganden blir mördad dagen innan en förhandling och vittnen vägrar vittna, säger åklagare Torsten Angervåg.

Videoförhör från förundersökningen med den mördade målsängande har spelats upp i rätten. När vittnen som kallats till rätten vägrat vittna, så har även deras förhör spelats upp. Men trots det är åklagaren nöjd med rättegången.

– Vi har löst det och jag tycker att vi sammantaget har fått presentera bevisningen på ett sett som jag känner mig nöjd med, säger Torsten Angervåg.

Försvaret är inte lika nöjd. De har inte kunnat ställa frågor eftersom offret inte fanns på plats i rättssalen, menar försvaret. Dessutom så var de vittnen som pekat ut den åtalade, själva misstänkta för mordförsöket tidigt i utredningen.

– Han förnekar brott och hävdar att han inte har varit på platsen och inte är skyldig till det som åklagaren har lagt honom till last, säger försvarsadvokat Göran Tigerström.

Domen faller om en vecka, den 10 februari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängkrig i Norrköping

Mer i ämnet