Foto: SVT

17-åringen häktad för mordet på hemlös

Uppdaterad
Publicerad

17-åringen som misstänks för mordet på en hemlös i Hässleholm häktades under söndagseftermiddagen.

Han häktas på sannolika skäl, som är den starkare misstankegraden, misstänkt för rån och mord på en hemlös man i 50-årsåldern. Häktningsförhandlingen hölls under söndagen vid jourdomstolen i Karlskrona tingsrätt.

– Jag kan inte gå in på vilka bedömningar som ligger bakom sannolika skäl, men de delar min bedömning, säger kammaråklagare Malin Pålsson.

17-åringen nekar till brott.

Nu har åklagaren fram till den 26 augusti på sig att väcka åtal. Men det är inte säkert att utredningen är klar tills dess.

– Det tror jag inte. Det är ett allvarligt brott och en omfattande utredning, säger Malin Pålsson till SVT Nyheter Skåne.

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som en hemlös man hittades död vid Resecentrum i Hässleholm. Han hittades på golvet i den övertäckta gångbron över järnvägsspåret.

Under torsdagskvällen greps 17-åringen misstänkt för mordet. Han är på sannolika skäl också misstänkt för ett rån en dryg timme före mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.