Blommor, ljus och skriftliga hälsningar på platsen där den hemlöse mannen mördades. Foto: Oscar Skagerlind

17-åring gripen för mordet på hemlös

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen greps en 17-åring misstänkt för mordet på den hemlöse mannen i Hässleholm. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord samt ett rån en dryg timme före mordet.

Den misstänkte 17-åringen nekar enligt polisen till brott vid de inledande förhören. Han misstänks för mordet på den hemlöse mannen samt ett personrån en timme före mordet. Strax före klockan 21 rånades en tonåring under knivhot på en mobiltelefon. Rånet inträffade på Götgatan, bara en kilometer från mordplatsen.

Åklagaren Malin Paulsson har anhållit mannen på sannolika skäl, den högre misstankegraden. Senast på söndag ska hon besluta om 17-åringen ska begäras häktad.

– Vi jobbar intensivt under tidspress, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

Den misstänkte är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott.

– Han bor i Hässleholms kommun. Han är känd av polisen sedan tidigare och är dömd för brott, säger Robert Loeffel.

Polisen vill inte berätta vad som lett fram till gripandet.

– Det är pusselbitar som lagts samman av allt material som finns i utredningen. Många har hört av sig till oss, men vi är fortfarande intresserade av iakktagelser vid Resecentrum eller uppgifter om de inblandade, säger Robert Loeffel.

Hittades död vid Resecentrum

Det var vid 23-tiden på tisdagskvällen som mannen hittades död vid Resecentrum i Hässleholm. Han hittades på golvet i den övertäckta gångbron över järnvägsspåret.

Enligt polisen finns det uppgifter att den mördade mannen steg på ett tåg på Hyllie station i Malmö på tisdagskvällen och han anlände sedan till Hässleholm vid 21.30-tiden.

Skadorna på kroppen tydde på att han utsattes för grovt yttre våld och polisen har identifierat offret som är en tysk medborgare i 50-årsåldern.

– Vi har kontaktat Interpol för att kunna informera anhöriga, om det finns några, säger Robert Loeffel.

17-åringens försvarsadvokat Caroline Davidsson säger att hon inte vill ge några kommentarer i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.