Foto: SVT

”Det handlar bara om hudfärg”

Uppdaterad
Publicerad

I söndags blev han brutalt angripen av flera personer på en bro på Kroksbäck medan hans son såg på. Nu berättar han själv om händelsen.

Han var på väg till lekplatsen med sin 1,5-årige son i söndags när han mötte tre kvinnor och en man. Plötsligt sparkade mannen till sonens leksak.

– Min son har en leksak med hjul. När mannen kom sparkade han bort leksaken från min son. Jag frågade varför han gjorde det. Då sa han: ”jävla svarting, ta din son och stick, annars dödar jag er”, säger mannen som vill vara anonym.

Hatbrottet i Malmö

Flera angripare

När han försökte försvara sig strömmade det till flera personer som angrep honom.

– Jag försökte komma undan men vad jag än gjorde tog någon tag i mig, slog eller sparkade.

När han ramlade omkull lyfte de upp honom och försökte kasta ner honom från bron. Han hängde med kroppen på andra sidan räcket men hölls sig krampaktigt fast. Då försökte de få honom att släppa taget.

– När jag höll mig kvar slog de med skorna på mina fingrar. Jag har många märken från skor på fingrarna.

Ingen utpekad trots vittnen

Det här hände på dagen så det stod många människor och tittade på. Det har berättats att det fanns folk på balkongerna som såg vad som hände. Men trots att det fanns vittnen har ingen enda kunnat peka ut gärningsmännen. 

Först när polisen sirener hördes i område, försvann angriparna. Misshandeln utreds som hatbrott. Själv ser han bara en förklaring till att han och sonen blev attackerade.

– Det enda jag kan tänka mig är att det handlar om hudfärg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hatbrottet i Malmö

Mer i ämnet