Foto: Mikael Nilsson

Tre vårdas på sjukhus efter biljakt

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer skadades efter en biljakt i centrala Malmö.

Olyckan ska ha inträffat efter en biljakt från Lantmannagatan mot Nobeltorget under onsdagseftermiddagen. På Amiralsgatan slutade polisjakten med att den jagade bilen kolliderade med tre övriga bilar.

– En patrull ville stoppa och kontrollera bilen, men den försvann från platsen, och då följde vi efter, säger Nils Norling på Skånepolisen.

Polisjakt i Malmö

Kvinna och barn skadade

En kvinna i 30-årsåldern med barnvagn skadades när en bil tvingades upp på trottoaren.

Både kvinnan och barnet, som enligt polisen är ett spädbarn, fördes till sjukhus med skador som först betecknades som livshotande. Strax före klockan 20 berättar sjukhuset att barnets skadeläge förbättras, men bedöms fortfarande vara allvarligt. Kvinnan, barnets mamma, vårdas fortfarande för livshotande skador.

Ytterligare en person, också det en kvinna i 30-årsåldern, fördes till sjukhus med skador som under kvällen betecknas som lindriga.

Tre personer gripna

Två män i den jagade bilen tog sig efter krocken ut och lämnade platsen till fots. En stund senare kunde de gripas av polis i närheten.

Misstankarna gäller vållande till kroppsskada, smitning från trafikolycka, grov vårdslöshet i trafik och drograttfylleri.

Lite senare greps ytterligare två personer som misstänks ha färdats i bilen. De fyra gripna är mellan 20 och 22 år gamla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisjakt i Malmö

Mer i ämnet