Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande. Foto: TT

Stjernfeldt Jammeh favorit till att bli minister

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfvén har sagt att han ska ombilda sin regering. Enligt spelföretaget Unibet så är Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh en av de hetaste kandidaterna till att bli ny minister.

Regeringen har just nu två positioner vakanta. Mehmet Kaplan (MP) avgick som bostadsminister och nu har också Åsa Romson (MP) avgått som miljöminister.

Stefan Löfvén har sagt att han snart kommer att ombilda sin regering och många tror att det kommer att bli fler rockader och nykomlingar. De flesta tror att nya språkröret Isabella Lövin kommer att bli ny miljöminister – det är så självklart att hon inte ens finns med på bettinglistorna. Men det finns andra som i alla fall Unibet tror har stora chanser att få taburetter.

Flera skåningar

Största favoriten till en ministerpost är alltså Malmös kommunalråd Katrin Stjerfeldt Jammeh (S). Hon står i 2.50. Lika mycket tillbaka ger Maria Ferm, miljöpartiets gruppledare i riksdagen som även hon är från Malmö. Hon följs på listan av en annan miljöpartist från Malmö, kommunalrådet Karolina Skog som står i 3.0.

På fjärde plats återfinns socialdmokraternas partisekreterare Carin Jämtin – men sen är det dags för en skåning igen. Heléne Fritzon, socialdemokrat från Kristianstad, står i 4.75.

Allra högst odds på Unibets lista har tidigare språkröret Peter Eriksson. Blir han minister ger han 25 gånger pengarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.