35-åring häktad för mordförsök mot tiggare

Uppdaterad
Publicerad

Den 35-åriga man som tidigare misstänkts för den grova misshandeln mot en 57-åring som hittades i ett dike mellan Furuby och Dädesjö har nu häktats av Växjö tingsrätt misstänkt för försök till mord, grov misshandel samt människorov.

En 57-årig man hittades av förbipasserande i början av april i år svårt misshandlad i ett dike mellan Furuby och Dädesjö. Enligt mannen själv fördes han bort mot sin egen vilja och misshandlades på grund av att han vägrat fortsätta tigga.

Enligt Smålandsposten bands mannen vid ett träd och lämnades ensam, ett rättsmedicinskt läkarintyg och övrig utredning visar att mannen kunde ha dött i samband med händelsen.

Vägrade tigga – misshandlades

Under polisutredningen visade det sig finnas två misstänkta gärningsmän, en 35-åring samt en 38-åring, båda förnekar brott.

Den 35-åriga mannen var tidigare internationellt efterlyst efter att ha flytt från Sverige till Bulgarien tidigare i april i år. Mannen häktades i sin frånvaro och kunde senare gripas av polis i Bulgarien.

Enligt Smålandsposten har nu mannen i 35-årsåldern häktats av Växjö tingsrätt misstänkt för försök till mord, grov misshandel samt människorov. Även den misstänkta 38-åringen har omhäktats misstänkt för människorov och grov misshandel.

Polisutredningen kring händelsen väntas ta ytterligare några veckor eftersom fler förhör behöver genomföras.

– Det kommer att bli förlängd åtalstid i minst två veckor. Det är svårt att säga när det blir åtal eftersom det även beror på saker som inte vi styr över, säger åklagaren Emma Berge till Smålandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vägrade tigga – misshandlades

Mer i ämnet