Här hittade Johanna Wallin den misshandlade mannen. ”Han kunde knappt resa sig”, säger hon. Foto: Privat

Johanna hittade grovt misshandlad man i skogen

Uppdaterad
Publicerad

En grovt misshandlad man hittades under onsdagkvällen av förbipasserande i ett dike mellan Fureby och Dädesjö utanför Växjö. Han vårdas nu på Växjö lasarett.

Ramnåsabon Johanna Wallin var på väg hem med sin dotter när de plötsligt fick syn på en misshandlad man bredvid skogsvägen.

– Det var min dotter som såg honom när vi körde förbi med bilen. Jag trodde först inte det var sant men stannade bilen och gick ut för att se hur det var med honom, berättar Johanna Wallin för SVT Nyheter Småland. 

Vägrade tigga – misshandlades

Mannen hittades vid en väg mitt ute i skogen långt från någon bebyggelse. När hon försökte prata med honom på både svenska och engelska fick hon inga svar. 

– Han verkade väldigt illa däran och kunde knappt resa sig så jag ringde både SOS och polis. 

”Tror inte han klarat natten”

Det regnade och var kallt och mannen var inte varmt klädd så Johanna hjälpte honom in i sin bil där hon kunde sätta på värmen. 

– Jag tror inte han hade klarat natten i det skicket. Det är väldigt läskigt om någon bara lämnat honom i ett dike mitt ute i skogen, säger Johanna Wallin. 

Ambulans förde senare mannen till sjukhus och polisen har nu inlett en undersökning om grov misshandel. 

– Han var väldigt blåslagen så det var tydligt att han varit utsatt för ett brott. Hans dåliga skick gjorde att vi fick avbryta förhöret med honom, säger Andreas Jönefeldt jourhavande förundersökningsledare i Växjö.

Inga ID-handlingar

Polisen vet inte mycket om mannen i nuläget och skall försöka fortsätta med nya förhör framöver.

– Han hade inga id-handlingar och vi har haft svårt att kommunicera med honom. Så vi vet väldigt lite just nu, säger Andreas Jönefeldt.

För Johanna och speciellt hennes unga dotter var hela händelsen såklart en otäck upplevelse. 

– Hon tyckte det var läskigt så vi ringde dit hennes pappa. När vi kom hem på kvällen fick vi sitta och prata länge för att bearbeta händelsen. Men efter ett tag kände hon att vi gjort något bra, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vägrade tigga – misshandlades

Mer i ämnet