Foto: SVT/Arkiv

Misstänkt för dikesmisshandel gripen i Bulgarien

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades svårt misshandlad i ett dike i början av april. Nu har en av gärningsmännen, som tidigare varit internationellt efterlyst, gripits i Bulgarien, uppger Smålandsposten.

Mannen hittades i ett dike mellan Furuby och Dädesjö i april. Han var svårt skadad och hade, enligt ett rättsintyg, kunnat dö om han hade inte hittats av förbipasserande.

Nu har en av de misstänkta gärningsmännen, en 35-åring, gripits i sitt hemland Bulgarien, uppger Smålandsposten. Mannen lyckades fly från Sverige efter misshandeln i april och har varit internationellt efterlyst sedan dess.

Vägrade tigga – misshandlades

Den misshandlade tiggaren har uppgett i förhör att två män förde bort honom eftersom han sagt att han inte längre ville tigga pengar. Männen ska ha misshandlat honom svårt och sedan bundit fast honom vid ett träd och lämnat honom. Han lyckades ta sig loss och hittades därefter svårt medtagen i diket. En 38-årig man sitter sedan tidigare häktad för brottet.

Det är ännu oklart när den nu gripne mannen, som uppges ha varit den drivande i attacken, kommer att överlämnas till Sverige. Han är häktad i sin frånvaro för mordförsök, människorov och grov misshandel, enligt Smålandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vägrade tigga – misshandlades

Mer i ämnet