Personbilden gled iväg 50 meter ut i vattnet Foto: Helmuth Petersson

Bil hamnade i vattnet i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Vid halvtiotiden på onsdagen kom det in ett larm till SOS att en bil hamnat i vattnet vid Södra Dragviken i Kalmar. En snabb insats av en ledig brandman gjorde att mannen lyckades räddas ur det kalla vattnet.

Vägarna var översvämmande i det området som bilen hamnade i vattnet. Mannen ska av okänd anledning kört igenom vattenmassan och sedan glidit ut ungefär 50 meter i vattnet.

Ledig brandman hjälte

Rockneby deltidsbrandkår fanns i närheten var först på plats, men strax efter kom en helgledig brandman också dit.

Januaristormen

– Den helglediga brandmannen som är vattendykare bor i området och han fick larmet på SMS. Han lyckades tillsammans med Rocknebystyrkan ta sig ut till bilen, slå söner en ruta och få ut mannen som satt i bilen, säger Jesper Merby, styrkeledare på räddningstjänsten i Kalmar.

Mannen var nedkyld men med medvetande när han fördes till sjukhus. Bilen kommer att ligga kvar i vattnet till dess att vädret blivit mer stabilt.

Vägar i området ska spärras av på grund av översvämning, skriver polisen på sin hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Januaristormen

Mer i ämnet