En väktare får inte fortsätta efter att ha misshandlade en känd sångerska. Foto: TT/arkiv

Efter skottlossningen: Vakter patrullerar i Nybro

Uppdaterad
Publicerad

Efter torsdagskvällens skottlossning i centrala Nybro, där en 19-åring skadades, förlänger Nybro kommun sin väktarbevakning.

Under fredagen anhölls sex personer misstänkta för mordförsök på en 19-åring i Nybro under torsdagskvällen. Skott avlossades på okänd plats i centrala Nybro och 19-åringen skottskadades lindrigt.

Vakter patrullerar i Nybro

Sedan förra helgen har Nybro kommun betalat för ökad väktarbevakning, efter att en brand anlades på Åkrahällskolan. Till följd av torsdagens händelse så förlänger kommunen den bevakningen, och väktare kommer patrullera centrala stan under kvällen och natten.

Skottlossning i Nybro

– Det är de resurser vi haft sedan branden, som får fortsätta under helgen. Utifrån den information vi fått från polisen finns det ingen anledning till allmän oro men det är ändå en trygghetsskapade, säger Christina Davidsson (C), kommunalråd i Nybro.

Upplever du att det finns en oro i Nybro?

– Ja, det gör det, man känner sig otrygg. Även om man inte själv på något sätt utsatt för något, så skapar det ändå en oro i samhället när det händer sådana här saker.

Kommunen betalar för bevakning

Hon har tidigare uttryckt kritik mot bristen på polisnärvaro på mindre orter, och har liksom Växjös kommunalråd Bo Frank fört fram tanken på kommunalt anställda poliser. Men denna situation är annorlunda, säger Christina Davidsson.

– Jag har sagt att det kanske är dags att fundera på kommunala poliser. Men i det här fallet har vi inget att klaga på när det gäller polisens arbete. De var snabbt på plats. Det vi stärker upp med nu är en tillfällig lösning.

Även ungdomsgården Fryshuset i Kungshall i Nybro kommer att ha extra öppet och deras nattvandrare kommer finnas på plats på torget och i stan under fredagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Nybro

Mer i ämnet