Endast en inspektion på sex år

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Plusgymnasiet i Jönköping varit igång sedan 2009 har Skolinspektionen bara gjort en enda tillsyn och det var 2010. Enligt myndigheten har de inte fått någon indikation på att det varit problem på skolan.

I går berättade vi om att arbetsmiljön är så dålig på Plusgymnasiet i Jönköping att lärarna flyr från Vård- och omsorgsprogrammet.

Det går 289 elever på sex olika program på Plusgymnasiet i Jönköping. Skolan, som startade 2009, har, enligt lärare, brottats med underbemanning och för dåliga resurser under en längre tid. 

Lärarbrist på plusgymnasiet

Enligt Helena Oliwestam som är handläggare på skolinspektionen var en tillsyn planerad förra året, men den ställdes in.

Tillsyn under våren

– Vi befinner oss i en förändringsprocess där inspektionen numera ska ske samtidigt som hela företaget inspekteras och det fick vi besked om då, därför väntade vi, berättar Helena Oliwestam.

Under tiden som Skolinspektionen gjorde tillsyn i kommun bestämdes att friskolorna skulle få tillsyn koncernvis istället för, som tidigare, enligt det geografiska läget. En tillsyn är nu planerad under våren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lärarbrist på plusgymnasiet

Mer i ämnet