Klart med ny personal på Plusgymnasiet

Uppdaterad
Publicerad

I går blev det klart med rekryteringen av nya lärare till vård- och omsorgsprogrammet på Plusgymnasiet i Jönköping.

För snart en månad sedan avslöjade SVT Jönköpingsnytt att samtliga tre lärare i vård- och omsorgsrelaterade ämnen sagt upp sig i protest mot den höga arbetsbelastningen.

Flera av de lärare vid vård- och omsorgsprogrammet som sagt upp sig från sin tjänst vid Plusgymnasiet vittnade om ett de påtalat problem med för hög arbetsbelastning för ledningen under flera år,  men att de inte lyssnat.

Lärarbrist på plusgymnasiet

– Ytterst handlar det nog om pengar, sa en av lärarna som inte vill träda fram med sitt namn, till SVT Jönköpingsnytt då.

Slutar nästa vecka

Samma dag som SVT rapporterade om problemen meddelade skolan att man nu insett att arbetsbelastningen varit för hög och att man därför skulle anställa ytterligare två lärare till programmet.

Ingen av dem som sagt upp sig har valt att stanna kvar, trots detta. De slutar nästa vecka.

Skolan meddelar nu att fem nya lärare är anställda och att de ska börja efter påsklovet. Sofie Holm, som är rektor på skolan, säger att man är glad över att det är klart.

Tre under utbildning

– Vi är glada över rekryteringen och nöjda med att ha hittat nya medarbetare så snabbt, säger hon.

Av de rekryterade är en färdigutbildad vårdlärare, tre är under utbildning och den femte kommer ha sådana arbetsuppgifter att lärarbehörighet inte krävs. Därmed har skolan höjt kompetensen hos lärarstaben på programmet.

Under de två veckor som eleverna står utan vårdlärare kommer de att ha andra skoluppgifter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Lärarbrist på plusgymnasiet

Mer i ämnet