En tidig skiss över semesteranläggningen. Foto: thecircleresort.com

Grönt ljus för semesteranläggning

Uppdaterad
Publicerad

Mark- och miljödomstolen har avslagit överklagandet av detaljplanen för semesteranläggningen Circle resort.

Den omdiskuterade semesteranläggningen Circle resort i Figeholm utanför Oskarshamn kom ett steg närmare förverkligande när Mark- och miljödomstolen avslog överklagandet av detaljplanen för etapp två av bygget, det rapporterar Barometern.

Bakom överklagandet stod bland annat Naturskyddsföreningen, som bland annat menar att planen strider mot miljöbalken. Domstolens åsikt är dock att kommunen gjort en rimlig avvägning mellan allmänna och enskildas intressen och avslår därför överklagandet.

Etapp två av Circle resort innefattar 70 villor som ska byggas i havet, skriver Barometern, och kommer att innebära att strandskyddet minskas från 100 till 30 meter. Sista ordet är dock inte sagt, eftersom domen kan överklagas till Mark- och miljööverdomstolen inom tre veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Circle resort

Mer i ämnet