Foto: SVT

Oklar framtid för Circle resort

Uppdaterad
Publicerad

Vid årsskiftet sa mark- och miljööverdomstolen nej till Circle resorts planer på ett stort antal fritidshus i havsnära läge norr om Oskarshamn.

Hur planerna ser ut för framtiden är fortfarande oklart.

Under fredagen träffades representanter för Oskarshamns kommun, ledningen för Circle resort och representanter för länsstyrelsen där bland annat landshövdingen Stefan Carlsson deltog. De träffades för att diskutera en eventuell framtid för Circle resort norr om Oskarshamn.

– Men några beslut är inte tagna, säger Bodil Liedberg Jönsson som är samhällsbyggnadschef i Oskarshamn.

Circle resort

– Vad vi har gjort under dagen är att vi har diskuterat förutsättningar för vad som kan vara möjligt, och pratat om var nivån kan tänkas ligga.

Tror du att det kommer att bli någon fortsättning efter mark- och miljööverdomstolens beslut?

– Jag vågar inte ens gissa eller ha någon uppfattning alls om det, säger Bodil Liedberg Jönsson.

Det enda beslutet som fattades under fredagens möte var att gruppen som sågs ska ses igen för att stämma av med varandra vilka beslut man kommit fram till vad gäller etableringen. Men det mötet kommer inte att äga rum förrän i sommar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Circle resort

Mer i ämnet