• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Mikael Nilsson

25-åring häktad misstänkt för Alvestabrand

Uppdaterad
Publicerad

En 25-årig man häktades på onsdagen av Växjö tingsrätt som misstänkt för att ha anlagt restaurangbranden i Alvesta natten till söndag. Han är på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand.

Restaurangen totalförstördes och ett 20-tal personer fick evakueras från intilliggande hus. En vindslägenhet förstördes, men ingen människa i grannfastigheten kom till skada.

Vice chefsåklagare Yvonne Rudinsson vill inte gå närmare in på varför mannen är misstänkt för dådet.

Brand i Alvesta

– Jag kan inte säga mer än att den misstänkte är brännskadad. Han befinner sig för närvarande på sjukhus, säger hon till TT.

Mannen uppgavs inledningsvis ha allvarliga skador, men enligt uppgift till åklagaren är hans tillstånd inte livshotande. Han nekar till brott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i Alvesta

Mer i ämnet