Inga spår efter gärningsmannen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fortfarande inga spår efter den man som i går misshandlade en tioårig pojke utanför Sörgårdsskolan i Gislaved.

– Nu försöker vi skapa oss en klar bild av vad som hänt på platsen. Under dagen har det hållts förhör med målsägande och flera vittnen, säger Alexandra Rönnqvist, presstalesperson hos polisen.

Både pojken och hans kompisar har lämnat ett tydligt signalement på mannen. Ikväll är polisen i området och knackar dörr för att få in ytterligare iakttagelser.

Misshandel av pojke i Gislaved

– Vi är tacksamma för alla tips vi kan få. Den som har sett eller hört något får gärna höra av sig, Alexandra Rönnqvist.

Liknande händelse i våras

Polisen har nu inlett en förundersökning om misshandel, men har hittills inga spår efter gärningsmannen. De utesluter inte heller att händelsen i går har ett samband med ett ofredande utanför skolan i våras, då en man lockade med sig en pojke upp i skogen men som lyckades ta sig därifrån.

Skolledningen har nu uppmanat föräldrar att följa sina barn till och från skolan och säkerheten har förstärkts på skolgården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misshandel av pojke i Gislaved

Mer i ämnet