Oklart vad som egentligen hände tioåringen i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart vad som egentligen hände den tioårige pojke som i slutet av november ska ha misshandlats av en medelålders man utanför Sörgårdsskolan i Gislaved.

Förundersökningsledaren Åke Johansson säger till SVT Jönköpingsnytt att de just nu inte har något som styrker eller slår hål på pojkens berättelser. Polisen väntar nu på ett utlåtande från den rättsmedicinläkare som bedömt hans skador.

SVT har tidigare rapporterat om händelsen och enligt pojkens mamma gick pojken på lunchrasten iväg ensam till skogen som ligger precis intill skolan. Han berättade då att han blivit attackerad bakifrån och slagen i magen, på benen och i ansiktet så att han svimmade av. Pojkens kompisar som såg händelsen hjälpte honom och lyckades skrämma iväg mannen, berättade mamman.

Misshandel av pojke i Gislaved

Inga spår efter gärningsmannen

Både den misshandlade pojken och hans kompisar har gett bra signalement av den okända mannen till polisen, men hittills finns inga spår efter gärningsmannen.

– Vi har gjort uppemot 20 förhör, men det har inte gett något, säger Åke Johansson.

– Vi tycker det är konstigt att det inte är någon som reagerat och sett gärningsmannen i området. Det handlar ändå om en öppen plats trots att det är i skogen, säger han.

Kommer du att lägga ned förundersökningen?

– Det har jag inte tagit ställning till än och gör jag det är det bara en knapptryckning bort att öppna den om det kommer in nya uppgifter, säger Åke Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misshandel av pojke i Gislaved

Mer i ämnet