Rondellkonsten i Älmhult har blivit nedklottrad. Foto: Per Wahlström

Rondellskyltar på olika språk utsatta för klotter

Uppdaterad
Publicerad

Vissa av de skyltar på olika språk vid Haganäsledens rondell i Älmhult har klottrats ner. Skyltarna är ett konstverk men har redan blivit omdiskuterat.

Flera skyltar som ingår i ett konstprojekt i Haganäsledens rondell i Älmhult har utsatts för klotter.  Skyltarna är på olika språk och ska enligt Älmhults kommun gestalta en öppen och välkomnande atmosfär.

Konstnären kände inte till klottret

Just nu håller konsten på att uppföras och den har väckt reaktioner på sociala medier. Konstnären som står bakom projektet heter David Svensson, och han känner inte till klottret när SVT Nyheter Småland når honom på telefon.

– Det känner jag inte till, men det är ju tråkigt i så fall, säger han.

Är du förvånad?

– Det händer ju att det sker vandalism och det har varit rätt mycket uppmärksamhet kring det innan det är färdigt, säger David Svensson.

Åtgärdas till invigningen

Det är Älmhults kommun som ansvarar för att sätta upp skyltarna, efter konstnärens ritningar. Tanken är att det hela ska invigas på nationaldagen.

– Nästa drag är väl helt enkel att åtgärda det, säger David Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.