Regionfullmäktige röstar fram Alliansens regionbudget. Foto: Öppna Kanalen

Alliansens budgetförslag vann

Uppdaterad
Publicerad

Alliansens budgetförslag för 2016 vann voteringen i regionfullmäktige.

På onsdagskvällen röstade regionfullmäktige på de två budgetförslag som var presenterade i Region Kronoberg. De rödgröna som sitter vid makten hade lagt ett budgetförslag som var anpassat för att få ett blocköverskridande beslut, men planen gick i stöpet.

SD avgjorde

Voteringen slutade med en seger för Alliansens förslag med 31 röster mot 30 efter att Sverigedemokraterna valt att stödja deras förslag.

Region Kronoberg budget 2016

Frank: ”Bäst för Kronobergarna”

– Vi är väldigt nöjda med att vår budget är den som nu gäller eftersom den är bäst för Kronobergarna. På ett ansvarsfullt sätt möter vi upp våra satsningar med effektiviseringar genom produktions- och kapacitetsplanering och längre lånefinansiering, säger Suzanne Frank (M) i ett pressmeddelande.

Rödgröna ”fortsätter ta ansvar”

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet kommer fortsätta att styra verksamheterna inom Region Kronoberg, nu med Alliansens budget. Socialdemokraterna skriver i ett pressmeddelande att de har goda förhoppningar att lyckas bättre med överenskommelser med de andra partierna om lösningar på Regionens utmaningar inför nästa budget – 2017.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Kronoberg budget 2016

Mer i ämnet