Beslut om Region Kronobergs budget i dag

Uppdaterad
Publicerad

Debatt om budgeten pågår just nu på Region Kronobergs fullmäktigemöte i Växjö.

Det är budgeten för 2016 med flerårsplan för 2017 till 2018 som beslutas på fullmäktige i dag.

De rödgröna som sitter vid makten har lagt ett budgetförslag som de har anpassat för att få ett blocköverskridande beslut.  

Region Kronoberg budget 2016

Alliansen har hittills inte ställt sig negativt till det senaste budgetförslaget. Och Sverigedemokraterna har en lista med krav de vill ha med i en budget för 2016, om de ska rösta med de rödgröna. Något som de rödgröna inte är intresserade av.

Kan sitta kvar ändå

Resultatet kan bli att SD röstar för Alliansens budget som då blir den budget som avgår med seger.

Vad händer då med de rödgröna som innehar makten just nu?

Anna Fransson (S) ordförande för regionstyrelsen och de rödagrönas ledare säger till Smålandsposten att det inte är uteslutet att de rödgröna regerar vidare.

– Vi har ett relativt stort stöd av väljarna, vi har 30 av 61 mandat. Och vi har majoritet i nämnder och styrelser. Därför ser vi möjligheten att sitta kvar med en borgerlig budget. Jag ser inte heller något i den borgerliga budgeten som gör det omöjligt för oss regera vidare, säger Anna Fransson (S) ordförande för regionstyrelsen till Smålandsposten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Region Kronoberg budget 2016

Mer i ämnet