Linnéstudenternas ordförande Daniel Svedbjörk är kritisk till Bo Franks (M) debatteknik. Foto: SVT/Linnéstudenterna

Kåren rasar mot Bo Frank (M) efter kommentar till SVT

Uppdaterad
Publicerad

Linnéstudenternas ordförande Daniel Svedbjörk riktar skarp kritik mot kommunstyrelsens ordförande Bo Frank (M) efter att han uttalat sig om studenternas bostadssituation i Växjö.

Det var i en intervju med SVT Nyheter Småland som Bo Frank (M) sade det som nu får studentkåren att reagera. Efter att ha berättat om vallöftet att bygga 600 nya studentbostäder lade han till:

– Sen får man inte heller glömma bort att det kan ju inte vara så att studenter alltid ska ha en gräddfil i samhället. Vi har misshandlade kvinnor, separerade barnfamiljer och liknande och de kanske ska kunna gå före i bostadskön i vissa lägen.

Studentbostäder i Växjö

”Ful debatteknik”

– Det är klart att han inte har fel, men det är en väldigt ful debatteknik, säger Linnéstudenternas ordförande Daniel Svedbjörk.

– Vi börjar bli väldigt trötta på den här typen av logik – att man inte behöver ta ansvar för studenternas behov eftersom att det finns misshandlade kvinnor. Det är en skrämmande inställning som kommunens främsta företrädare tycks ha.

– Om man som kommun vill satsa på studenter så får man för fan visa det, säger Daniel Svedbjörk.

Ser positivt på byggande

Däremot ser Daniel Svedbjörk positivt på att kommunen har börjat bygga ikapp bostadsbristen. Till hösten 2016 ska 71 nya studentlägenheter vara redo för inflyttning.

– Det är ett väldigt litet steg men det går i rätt riktning, säger Daniel Svedbjörk.

Vad vill du att kommunen ska göra nu?

– Jag vill se planer på samtliga av de 600 studentbostäderna som vi har blivit utlovade. Och att man börjar diskutera på ett mer konstruktivt sätt, snarare än att vi ska byta verbala slag på det här sättet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Studentbostäder i Växjö

Mer i ämnet