Foto: SVT/TT

Därför läggs utredningen om hatbrottet i Ronna ner

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen om det misstänkta hatbrottet mot en gravid kvinna i slöja som blev påkörd i Ronna, läggs ner.

– Vi kommer inte längre i utredningen, säger åklagare Daniel Pettersson.

Det var i slutet av april som den gravida kvinnan blev påkörd av en mopedförare i Ronna. Brottet har rubricerats som misstänkt hatbrott då gärningsmannen, enligt kvinnan och hennes make, ska ha uttalat kränkande ord om deras religion.

Hade alibi

Två personer har varit misstänkta för brottet och delgivits misstanke. Den ena hade alibi och avskrevs.

Hatbrott mot gravid kvinna i Ronna

– Den andra killen förnekade brott och då vi inte har tillräcklig bevisning så blir det svårt att styrka brottet, säger åklagare Daniel Pettersson.

Få vill vittna

Shari Tingman på polisens demokrati- och hatbrottsgrupp, berättar att utredningen har varit svår då få velat vittna. Detta trots att det ska ha befunnit sig en hel del personer på platsen när händelsen inträffade.

– Tyvärr tvingas vi konstatera att vi inte kommer längre i utredningen nu så därför väljer jag att lägga ner förundersökningen, säger åklagaren.

– Men det kan hända att det framkommer saker som gör att vi får anledning att ta upp fallet på nytt. Om vi haft ett oberoende vittne till exempel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hatbrott mot gravid kvinna i Ronna

Mer i ämnet