Foto: SVT/TT

Misstänkt för hatbrott mot gravid kvinna hade alibi

Uppdaterad
Publicerad

Nu har polisen förhört en man om det misstänkta hatbrottet mot en gravid kvinna i slöja i Ronna.

– Han kan inte kopplas till brottet, säger Shari Tingman, handläggare på polisen.

Det var i slutet av april som den gravida kvinnan blev påkörd av en mopedförare i Ronna. På måndagen förhörde polisen en av målsägaren utpekad gärningsman i 20-årsåldern. Men enligt honom ska han ha befunnit sig på sitt jobb i Norra Stockholm när brottet inträffade.

– Vi har pratat med arbetsgivaren och kollat att han verkligen var på jobbet vilket arbetsgivaren nu har bekräftat. Men det som återstår för oss är att vi åker dit och tar del av när han stämplade in och ut, säger Shari Tingman på polisens demokrati- och hatbrottsgrupp.

Hatbrott mot gravid kvinna i Ronna

Ingen vågar vittna

Mannen är därmed inte längre skäligen misstänkt och polisen har inga andra spår att gå på. Trots att många personer ska ha bevittnat när kvinnan och hennes man blev påkörda så har polisen inte fått in några vittnesmål.

– Jag är säker på att många vet vem mopedföraren är men ingen vågar vittna. Jag tycker det är viktigt att känna till att man har en skyldighet att göra det om man har sett ett brott, säger Shari Tingman.

Kan tvingas lägga ner utredningen

Mannens och kvinnans jackor har skickats för teknisk undersökning då de uppgett att gärningsmannen kan ha nuddat dessa. Men undersökningen gav ingen träff och nu lutar det åt att polisen kommer att lägga ner utredningen.

– Vi har försökt vända på alla stenar men tyvärr så har vi inget mer att gå på.

Sökte taxiförare

Shari Tingman berättar att han ringt runt till taxibolag för att hitta en taxiförare som ska ha hjälpt kvinnans man att köra ikapp mopedföraren.

– Men tyvärr fick vi ingen träff där heller, säger han och berättar även att mannen hotats av ett gäng killar som dök upp när mopedföraren stoppades.

– De ska ha hotat honom med repressalier om han kontaktade polisen.

Fem brottsrubriceringar

Brottsrubriceringarna är därmed flera olika, misshandel, vållande av kroppsskada, övergrepp i rättssak, främjande av flykt och vårdslöshet i trafik.

Kvinnans hälsotillstånd beskrivs som bra men att hon fortfarande har känningar i ena benet.

– Och jag förmodar att hon nu har fött barnet, säger polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hatbrott mot gravid kvinna i Ronna

Mer i ämnet