Kritiken mot Oktoberteatern har nu lett till en överenskommelse med Södertälje kommun. Foto: Maria Makar/SVT

Efter kritiken: Kommunen ställer krav på Oktoberteatern

Publicerad

I september förra året uttryckte Södertälje kommun en oro över Oktoberteaterns produktion och arbetsmiljö. I dag presenterar man en lista med krav som ställs på teatern.

Efter att Oktoberteaterns verksamhet ifrågasatts från flera håll under flera månader reagerade Södertälje kommun, som är teaterns största bidragsgivare, i september. Staffan Jonsson, kultur- och fritidschef, sa då till SVT:

– Vi är bekymrade och ser allvarligt på situationen. Det handlar om brister som rör bland annat effektivitet, ledarskap och arbetsmiljö.

Granskning av Oktoberteatern

Vill se till att avtalet följs

Nu skriver kommunen på sin hemsida att ”en överenskommelse har träffats mellan Södertälje kommun och Oktoberteatern.” Bakgrunden är att kommunen uttryckt tydliga tvivel kring huruvida Oktoberteatern verkligen lever upp till sitt avtal med kommunen.

– Man har producerat ganska lite vad gäller föreställningar och workshops, sa Staffan Jonsson tidigare till SVT.

Kravlistan som följer innehåller tre punkter: Att teaterns verksamhet ska växa, att ett systematiskt arbetsmiljöarbete ska tydliggöras och att teatern i större utsträckning ska samverka med andra kulturaktörer i Södertälje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskning av Oktoberteatern

Mer i ämnet