Magnus ”Mankan” Nilsson har både skrivit manus till och regisserat ”Viss text saknas”. Foto: SVT

Mankan: ”Teaterns förklaring stämmer inte”

Uppdaterad
Publicerad

Oktoberteaterns förklaring till varför produktionen var för liten förra året ifrågasätts nu. – Vi ställde inte in några föreställningar under 2015, säger Magnus ”Mankan” Nilsson.

Tidigare i veckan sa Södertälje kommun att Oktoberteatern inte producerade tillräckligt många föreställningar och workshops under förra året.

När Oktoberteaterns styrelseordförande fick frågan om varför svarade hon att det beror på att flera föreställningar av pjäsen ”Viss text saknas” ställdes in.

Granskning av Oktoberteatern

Inga föreställningar ställdes in 2015

– Jag blev väldigt förvånad när jag såg det, säger Magnus ”Mankan” Nilsson som är pjäsens manusförfattare och regissör. Teaterns förklaring stämmer inte. Vi ställde inte in några föreställningar under 2015.

SVT Nyheter Södertälje har talat med flera källor som kan bekräfta att ”Viss text saknas” hade premiär i oktober 2015 och sedan spelades de planerade föreställningarna. Föreställningen ställdes in först i början av 2016.

– Jag tycker inte att det är acceptabelt att en ordförande för en verksamhet som omsätter åtskilliga miljoner uttalar sig felaktigt på det här sättet, säger Mankan Nilsson.

”Hade förvirrat till det”

– Jag hade förvirrat till det, säger styrelseordföranden Johanna Lindell när SVT når henne. Det var inga föreställningar som ställdes in 2015, men premiären blev uppskjuten och därför blev det sammanlagt färre föreställningar.

Men husdramatikern tycker inte att det är ett tillfredsställande svar.

– Det var teatern som valde att skjuta upp premiären, säger Mankan Nilsson. Om en teater står och faller med ett antal föreställningar så är det konstigt att teatern inte la in ytterligare föreställningar, vilket vi bakom produktionen dessutom bad om. Det hade man med lätthet kunnat göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granskning av Oktoberteatern

Mer i ämnet