Skärpt straff för idrottsledaren

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten höjer straffet för den idrottsledare i Södertälje som tidigare dömts för våldtäkt mot barn. Skadestånden för de utsatta flickorna höjs även dem.

I dag kom Svea hovrätts dom mot den tränare som i tingsrätten dömts för att ha utnyttjat och ofredat tre minderåriga tjejer. I tingsrätten dömdes idrottsledaren till fyra års fängelse, ett straff som nu höjts till fyra och ett halvt års fängelse. Mannen yrkade på att bli frikänd men istället fick han ett hårdare straff än tidigare.

Mannens advokat om domen

När SVT Nyheter Södertälje under eftermiddagen når den dömdes advokat Lars Engstrandhar han nyligen talat med sin klient.

Idrottsledare dömd för våldtäkter

– Han är så klart besviken på domen. Nu vill han att vi överklagar till Högsta domstolen vilket han är medveten kommer bli svårt, säger han.

– Min klient är bekymrad och beklömd över att inte blivit betrodd, fortsätter Lars Engstrand.

Samlag vid upprepade tillfällen

Händelserna som domen syftar på har i huvudsak ägt rum under de senaste två åren.

Tränaren ska vid upprepade tillfällen ha haft samlag med flickan, både före och efter att hon fyllt 15 år. Därför döms tränaren för både våldtäkt mot barn och sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsledare dömd för våldtäkter

Mer i ämnet