Foto: SVT

Spelare vill försätta Assyriska FF i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

En konkursansökan mot fotbollsklubben Assyriska FF har skickats in till Södertälje tingsrätt av flera av klubbens före detta spelare.

Flera ledare och spelare i Assyriska FF fick inte ut sina löner i somras eftersom klubben hade en skuld hos Kronofogden på över 1,5 miljoner kronor.

För att inte bli tvångsnedflyttade till division 1 av Svenska fotbollförbundet, behövde klubben betala en skuld på 1,7 miljoner kronor.

Trots det flyttades Assyriska FF ner i höstas, efter en förlust mot Norrby IF i kvalet. Och nu har flera spelare, som lämnade klubben efter nedflyttningen, ansökt om att Assyriska FF ska gå i konkurs.

– När man skriver kontrakt så måste man göra rätt för sig. Det gäller både från spelarens sida och från klubbens sida. I det här fallet upplever jag att klubben kanske inte har gjort rätt för sig. Därför har jag och ett antal spelare till vidtagit åtgärder, säger mittfältaren Fredrik Holster som numera spelar i Åtvidaberg till Sportbladet.

Ansökan kom utan förvarning

Ansökan om konkurs kom in till Södertälje tingsrätt i torsdags. Assyriska FF:s ordförande Sargon Demirdag säger att han är förvånad över att spelarna lämnat in en konkursansökan utan att först ha inlett en dialog med klubben om de uteblivna lönerna.

Läs mer: Demirdag till SVT: ”Man sätter klubbens existens på spel”

– Det här handlar om en utebliven lön. En enda. Vi gör allt vi kan för att lösa situationen så jag tycker att de åtminstone kunde ha gett oss en förvarning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.