Några av spelarna i AFC Eskilstuna. Foto: Arkiv

AFC jagar första segern mot Syrianska

Uppdaterad
Publicerad

I försäsongens femte match jagar AFC Eskilstuna sin första seger i morgon. För motståndet står en tidigare Superettan-konkurrent.

I den fjärde träningsmatchen siktar AFC Eskilstuna på säsongens första seger när Syrianska FC kommer på besök. Tränare Pelle Olsson bryr sig dock inte ett dugg om att räkna poäng i detta skede av säsongen.

– Det är onödigt att vara upptagen av resultat när vi håller på att bygga upp ett lag och har nio nya spelare, säger han till SVT Nyheter Sörmland.

– Vi försöker ta till vara på all tid vi har innan premiären, fortsätter Pelle Olsson.

Pelle Olsson, tränare i AFC.

Frimpong väntar på debut

Det högprofilerade nyförvärvet Emmanuel Frimpong får man dock vänta på i det arbetet. Han anländer till Sverige först under helgen och på måndag räknar ledarstaben med att ha honom i träning.

– Han har varit väldigt mycket skadad de senaste säsongerna och vi ser honom inte som en lösning i det korta perspektivet, säger Pelle Olsson.

Premiären närmar sig

13.30 börjar söndagens match på Tunavallen. Den 2 april är det allsvensk premiär och för AFC:s del betyder det bortamatch mot GIF Sundsvall.

RESULTAT TRÄNINGSMATCHER

31/1 AFC Eskilstuna – IF Elfsborg: 1-1

11/2 AFC Eskilstuna – GIF Sundsvall: 0-2

17/2 AFC Eskilstuna – Assyriska: 2-3

28/2 Frej Täby – AFC Eskilstuna: 1-1

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.