Åklagare Henrik Olin Foto: SVT

Åklagaren om misstänkta våldtäkten: ”Gett polisen direktiv”

Publicerad

Utredningen kring den man som misstänks för våldtäkt på en förskola i Eskilstuna fortsätter.

– Jag har gett polisen direktiv gällande den fortsatta utredningen, säger åklagare Henrik Olin.

Vad direktiven handlar om vill han inte gå in på.

Misstänkt våldtäkt på förskola i Eskilstuna

– Det kan påverka den fortsatta utredningen. När polisen jobbat färdigt med utredningen kan jag ta ett beslut, och det kan ske mot slutet veckan, säger Henrik Olin.

Mannen förnekar brott, enligt åklagaren.

Anhölls i onsdags

Det var natten till i onsdags förra veckan som mannen anhölls misstänkt för våldtäkt mot barn. I fredags försattes han på fri fot. Misstankegraden mot honom hade då sänkts, men han är fortfarande misstänkt, enligt åklagaren.

Hösten 2014 stängdes mannen av från den förskola han arbetade på. Detta sedan han polisanmälts för sexuellt ofredande. Han friades från misstankarna, men beslut togs av barn-och utbildningsförvaltningens chef att han inte skulle få jobba med barn. Detta på grund av oro hos föräldrar och förskolepersonal.

Två utredningar har nu startats för att söka svar på hur det kom sig att den nu misstänkte mannen fick fortsätta jobba i förskola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt våldtäkt på förskola i Eskilstuna

Mer i ämnet