Politiker reagerar starkt på bilbranden

Uppdaterad
Publicerad

Åtta bilar totalförstördes i Vingåker natten till onsdagen i vad som verkar vara en anlagd brand. Vingåkersbon och M-politikern Charlotte Prennfors reagerar starkt på händelsen.

Charlotte Prennfors (M) är också ordförande i BRÅ, brottsförebyggande rådet, i Vingåker och har den senaste tiden varit starkt engagerad i samordningen för trygghet på orten.

– Självklart tycker man det här är förskräckligt när det här händer i en så vacker bygd där man vill att folk ska känna sig trygga, säger Charlotte Prennfors.

Bilbranden i Vingåker

Märkbart tagen

När SVT Nyheter Sörmland når Prennfors på telefon är hon precis på väg till brandplatsen och är märkbart tagen av händelsen. Bilbränder hör inte till vanligheterna i Vingåker och att åtta bilar totalförstörs mitt i Vingåker är såklart än mer anmärkningsvärt.

– Jag vill inte göra några uttalanden nu som föregår polisens arbete utan nu håller vi på för fullt att samordna det här, säger hon.

Trygghetsarbete påbörjades

I början av sommaren togs det krafttag för att öka tryggheten i Vingåker efter glaskrossning och förstörelse av flera byggnader i kommunen. Att nästa steg skulle bli bilbränder låg helt utanför kartan för de inblandade.

– Det blir nästan patetiskt att nu prata om det vi gjorde då, säger hon.

– Man hoppas ju att det här ska få vara den trygga bygd det varit innan, säger Charlotte Prennfors (M).

Också kommunstyrelsens ordförande reagerade starkt när hon besökte brandplatsen på onsdagen.

– Man kan inte göra annat än att reagera med förskräckelse, sa hon till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbranden i Vingåker

Mer i ämnet