Familjen Yusufs bil brändes upp – dagen efter köpet

Uppdaterad
Publicerad

Adam Yusuf som bor på Herrgårdsvägen i Vingåker hörde en explosion vid halv tre-tiden under natten mot onsdagen. Det visade sig att en av bilarna som satts i lågor tillhörde hans familj.

– Vi hade köpt den i går. Vi behöver vår bil och jag skulle börja övningsköra snart. Jag och mina syskon är så ledsna, säger han när han besöker parkeringsplatsen där bilen nu står tillsammans med ytterligare sju utbrända vrak.

Lugnt område

Adam Yusuf har inte tidigare varit med om någon bilbrand i området och han säger att det är ett lugnt kvarter.

Bilbranden i Vingåker

– Jag hoppas verkligen att polisen hittar dem som gjorde det här.

Förskräckelse

Anneli Bengtsson (S), som är kommunstyrelsens ordförande i Vingåker, var på plats vid brandplatsen under dagen.

– Man kan inte göra annat än att reagera med förskräckelse på att det händer i Vingåker. Det har i och för sig inträffat bilbränder förut men inte i den här storleken.

Hoppas är enskild händelse

Vad tror du kan ligga bakom, det har brunnit bilar på många platser i landet under en tid?

– Jag tänker inte dra några snabba växlar bara för att det brinner på övriga ställen i Sverige, utan vi får lov att avvakta och se vad utredningen säger för något.

– Förhoppningsvis är det här en enskild händelse och inte har några kopplingar med övriga bilbränder över huvud taget. Det är många saker som kan ligga bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbranden i Vingåker

Mer i ämnet