Efter bilbranden: Ökad polisnärvaro i Vingåker

Uppdaterad
Publicerad

Efter den omfattande bilbranden i Vingåker förstärker nu polisen sin närvaro på orten.

– Vi ska agera utifrån det som hänt, säger Oscar Nissfolk, chef för områdespolisen.

Det var natten till onsdag som åtta bilar totalförstördes i en, vad polisen utgår ifrån, anlagd brand. Branden rasade på en parkeringsplats mitt i Vingåker och parallellt med brottsutredningen förstärks nu närvaron av patrullerande poliser.

– Våra direktiv är att vi ska vara i Vingåker nu, visa vår närvaro och agera utifrån vad som hänt, säger Oscar Nissfolk, chef för områdespolisen.

Bilbranden i Vingåker

Patrullering nattetid

Det är lokalpolisområdets ledningsgrupp som kommit med direktiven som ska gälla några veckor framåt.

– Vi ska ha patrullerande personal närvarande i Vingåker under alla tider på dygnet. Nattetid är ju den tiden som man i regel begår den här typen av brott, säger Oscar Nissfolk.

Förhör och dörrknackning

Än sålänge har varken den ökade närvaron eller den pågående utredningen gett något resultat i form av spår eller gripanden.

– Dörrknackningen fortsätter och förhör med bland annat räddningstjänstens personal har genomförts, säger förundersökningsledaren Lillemor Sving.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bilbranden i Vingåker

Mer i ämnet