Foto: Pontus Stenberg/SVT

Efter granatattacken: Kommunalråd kallar till säkerhetsmöte

Publicerad

De som attackerar blåljuspersonal bör straffas hårdare än de gör idag. Det menar kommunalrådet Göran Dahlström (S) efter granatattacken mot polisstationen i Katrineholm. Idag håller han ett extrainsatt säkerhetsmöte med anledning av händelsen.

Vid tolvslaget på nyårsafton kastades en handgranat mot ingången till polisstationen i Katrineholm. Två bilar splitterskadades av explosionen, och även en busskur och fasaden på huset på andra sidan gatan.

– Det är uselt! Vi måste ta tag i det här och straffa de som ger sig på blåsljuspersonal hårdare. Det kan inte se ut som det gör idag, säger Dahlström.

LÄS MER: ”Ett väldigt allvarligt brott”

Han menar att han aldrig varit med om någon liknande attack i Katrineholm, men att man nu ser samma tendenser där som på många andra håll i landet.

– Det var en bil som sattes i brand i natt och man ska ha sett folk springa därifrån, säger Dahlström.

Extrainsatt säkerhetsmöte

Kan ni göra mer för att öka tryggheten?

– Idag har jag ett extrainsatt möte för att öka säkerheten, tillsammans med kommunchefen och säkerhetschefen. Vi behöver bilda oss en uppfattning om läget.

– Sedan fortsätter vi jobba med frågor som att få barn att stanna i skolan och sänka arbetslösheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.