Nu har Åker/Strängnäs inlett en utredning för att ta reda på vad som egentligen orsakade kalabaliken efter slutsignalen. Foto: TT/Hockeyettan.se

Efter skandalmatchen – klubben startar utredning

Uppdaterad
Publicerad

Efter skandalmatchen i Åkers ishall – nu har Åker/Strängnäs inlett en utredning för att ta reda på vad som egentligen orsakade kalabaliken efter slutsignalen.

Vi har tidigare i dag berättat om juniormatchen mellan Åker/Strängnäs och Flemingsberg i går, en match som urartade efter slutsignalen och ett stort bråk utbröt. Resultatet blev totalt 871 utvisningsminuter och hela 33 matchstraff.

”Oerhört viktigt”

Nu meddelar Åker/Strängnäs ordförande Jens Westerlund att klubben inlett en utredning för att få klarhet i vad som hände, och varför.

– Vi kommer prata med samtliga inblandade för att klargöra vad det var som hände och varför. Det är oerhört viktigt att vi inte bara springer i väg utan att vi gör det här ordentligt. Jag vill verkligen få reda på vad som hänt, jag har bara fått sporadiska inblickar i det än så jag vet inte så mycket, säger Westerlund till SVT Nyheter Sörmland.

Vad tänkte du när du fick höra om det?

– Jag blev ganska tom.

Väntar på utredningen

I övrigt är Jens Westerlund fåordig och hänvisar till att utredningen ska bli klar innan han kan uttala sig mer om händelsen.

– Vill du veta mer får du ringa på onsdag när utredningen är klar. Då kommer jag ha ett mer uttömmande svar, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.