871 utvisningsminuter i matchen mellan Åker/Strängnäs och Flemingsberg. Nytt världsrekord? Foto: TT/Swehockey

Galna juniormatchen – världsrekord i utvisningsminuter?

Uppdaterad
Publicerad

871 utvisningsminuter – i en juniormatch. Frågan är om det slogs nytt världsrekord när Åkers Strängnäs mötte Flemingsberg under söndagen.

Mötet mellan Åker/Strängnäs och Flemingsberg, som Flemingsberg vann med 5-0, under söndagseftermiddagen såg ut att vara som vilken juniormatch som helst när matchen blåstes av. Men när lagen skulle tacka varandra uppstod istället ett jättebråk mellan spelarna.

Resultatet? 33 spelare fick matchstraff och totalt delade domaren ut 871 utvisningsminuter. De enda som klarade sig undan matchstraff var de båda lagens andramålvakter.

Läs mer: Efter skandalmatchen – klubben startar utredning.

”Ser inte bra ut”

Klubben har nu startat en utredning för att ta reda på vad som hände. Detta i en match där antalet utvisningsminuter kan vara en form av världsrekord.

– Det är katastrof och inte bra. Visst, inga skador, men det ser inte bra ut, och det var ”trashtalk” som startade allt. Vi har några killar som är heta. Så här ska man inte bete sig på en hockeyis. Vi kommer att prata om det här i laget, säger Åkers tränare Jimmy Albin till Sportbladet.

Robert Sjöström är ordförande i Södermanlands funktionärskommitté. Han menar att domaren gjorde helt rätt med alla matchstraff.

Läs mer: Förbundet: ”Ingen bra reklam för hockeyn”.

Rätt av domaren

– Det är tragiskt. Men den här domaren gjorde jätterätt när han noterade allting som hände. Sedan – innan han skrev ner allting – kontaktade han förbundet. De sa att han skulle följa regelboken och markera att det inte var rätt. Det är två spelare i Åker/Strängnäs och en i Flemingsberg som är anmälda och kan bestraffas ytterligare, säger Sjöström till tidningen.

Här kan du se hela den galna utvisningsstatistiken från matchen.

SVT Nyheter Sörmland har sökt flera personer på ishockeyförbundet för att höra om det är utvisningsrekord, men utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.