Foto: TT/SVT

Guif får ekonomiskt stöd – av konkurrentens supportrar

Uppdaterad
Publicerad

Eskilstuna Guif är i akut ekonomisk kris och nu får de ekonomiskt stöd – av konkurrenten IFK Kristianstads supportrar.

Södra Kurvan heter seriekonkurrentens supportergrupp som nu ger sitt stöd till Eskilstuna Guif, de har under helgen skickat in ett ekonomiskt bidrag till Guif.

– Det är helt fantastiskt att supporterföreningar runt om i Sverige observerar att Guif är i akut trångmål. Vi är otroligt tacksamma för det, säger Guifs ordförande CG Hjelm till SVT Nyheter Sörmland.

Ekonomisk kris i Guif

Därför stöttar de Guif

André Sjöberg är ordförande i IFK Kristianstads supportergrupp Södra kurvan.

– Vi har alltid haft en bra relation med just Röda havet och vi såg deras uppmaning att stötta Guif. Det är en klassisk klubb som vi haft många klassiska matcher mot så vi kände att vi ville hjälpa till med det vi kunde, säger han.

Beslutet att stötta konkurrenten kom från en enig styrelse och bidraget ligger på 2.500 kronor.

– När matcherna är igång är vi motståndare, men utanför är vi goda vänner och vi vill att det ska fortsätta på samma sätt, säger Sjöberg.

”Fortsatt ekonomiskt besvärlig situation”

Guif fortsätter nu att jobba stenhårt med att försöka lösa den ekonomiska situationen.

– Det är en fortsatt ekonomiskt besvärlig situation men vi har fått positiva signaler från omvärlden. Men ingenting är klart och vi fortsätter arbeta hårt dag för dag, säger Guifs ordförande CG Hjelm.

Snart svar om lönesänkningar

Senast vid lunchtid på tisdag ska samtliga anställda i föreningen lämna besked om de vill gå med på en 30-procentig lönesänkning eller inte.

– Sen har vi styrelsemöte på kvällen för att ta nya beslut för hur vi ska gå vidare. Majoriteten har inte lämnat några svar och det ligger i tidsplanen, men vi har fått ett stort antal positiva signaler, säger CG Hjelm.

Möten med sponsorer

På onsdag ska klubben träffa ett antal företag som är intresserade av att stötta Guif.

– Vi har en företagsträff på onsdag som Johnny Ellfolk driver i vår företagsgrupp och det är ett stort antal företag som säger att de kommer. Jag hoppas de som inte anmält sig kommer och vi andas en försiktig optimism. Och inte bara att de kommer utan att de har med en ekonomisk plan.

Hur mycket pengar behöver ni?

– Det har jag ingen kommentar till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris i Guif

Mer i ämnet