CG Hjelm är ordförande i Eskilstuna Guif. Foto: SVT

”Vi kommer att rida ut den här stormen”

Uppdaterad
Publicerad

Över en halv miljon kronor har kommit in – plus lönesänkningar. Eskilstuna Guif är nu hoppfulla om att de kommer klara sig ur den ekonomiska krisen.

Det var i mitten av februari som klubben meddelade att de är i en akut ekonomisk kris. Sedan dess har de fått in över 400.000 kronor från sponsorer, de flesta anställda har gått ner i lön och nu har Guif även fått in över 100.000 kronor via sin framtidsfond. Det är bidrag från bland annat privatpersoner och supporterföreningar.

– Vi har fått allmänheten och publikens stöd i en extrem likviditetskris och det är vi jätteglada för. Som vi ser det kommer vi att rida ut den här stormen, säger klubbens ordförande CG Hjelm till SVT Nyheter Sörmland.

Ekonomisk kris i Guif

”God bit på väg”

Även om mycket pengar har kommit in kan Guif inte slå sig till ro än.

– Vi är en god bit på väg och dom sista komponenterna som behövs ser fortsatt ljusa ut. Vi är försiktigt positiva kring läget, säger CG Hjelm.

Vad är det för komponenter som saknas?

– Det är ett antal sponsorer som vi behöver göra slutförhandlingar med. Men det ser positivt ut och som vi ser på det så kommer vi kunna rida ut den här stormen.

”Ser positivt ut”

Hur mycket mer pengar behövs?

– Det kan jag inte kommentera.

Kommer ni att klara det här?

– Det ser positivt ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ekonomisk kris i Guif

Mer i ämnet